Satılık Tekne Motor Yat Harem

20 Nisan 2014 Pazar yazildi.

Süper Bir Aile Teknesi Motor Yat Harem Aynı zamanda tarihte özel bir yere sahiptir.
2010 yılı İstanbul kültür başkenti etkinliği kapsamında tarihi bir yolculuğa refekat etmiştir.
Denizlerin keyfini çıkarabilmeniz için çok ideal bir teknedir. Oldukça geniş kamaraları ve dış alanı ile sizlere muhteşem bir keyif yaşatır.
Teknemiz bu yaz baştan aşağı bakımları birinci sınıf malzeme kullanılarak yenilenmiştir.




HAREM TEKNESİNİN TEKNİK BİLGİLERİ
Tekne 1983 yılında Tellibaba/İstanbul’da Murat Gelişli atölyesinde meşe omurga ve postalar üzerine 3 cm lik çam kaplama olarak imal edilip 1984 yılında denize indirilen 14 m boy, 4.90 m en ve 1.65 m su kesimi olan alamatra tipi olup, güvertesi tik kaplama ve kamarası masif çamdan yapılmadır.

Volvo Penta marka TAMD 60 C Turbo modeli 255 HP gücünde bir motor ve 3 : 1 redüksiyonlu Twin Disc marka 506 tipi şanzımanla donanmıştır. Ayrıca yine Volvo Penta 2001 tipi motora akuple G+E marka 5,5 KvA lik bir jeneratörü vardır.

2002 yılında karaya çekilerek genel revizyon kapsamında, motor ve jeneratör rektifiye edilerek sıfırlanmış, kamara tamamen sökülerek maundan yeni kamara yapılmıştır.
Aküler kara cereyanı veya jeneratörle şarj edilmektedir, 220 V cereyan karadan veya jeneratörden sağlandığı gibi, 3000 Watlık bir inventer ve ayrıcamotor çalıştığı müddetçe 4,5 KW çıkaran bir şaft jeneratörü de bulunmaktadır
Halihazır haliyle tekne de bir ensüit duş ve tuvaletli master kabin, ayrı tuvaleti bulunan ve kanepe ve masa ünitesi çift kişilik yatağa dönüştürülebilen geniş bir salon ve salondan 2 basamak yüksekte bulunan ve 1 kişilik yatağa dönüştürülen oturma mahalli olan bir köprü üstü mevcuttur. Kıç havuzlukta, ön kamara üstünde ve Flybridge de ayrıca oturma ve yatma düzenleri mevcuttur.
Hidrolik dümen sistemi ve bütün makine kumandaları teknenin köprü üstü veya flybridge’den kullanılmasına imkan vermektedir. Ayrıca kıç havuzlukta acil durumlarda kullanmak için yeke takma tertibatı vardır .
Mutfak tertibatı tamamen elektrikli olup teknede LPG kullanılmamaktadır. Mutfak konforu için hepsi 220 V ile çalışan 2 ev tipi buzdolabı, 1 dipfriz, buz makinası ve flybridge de ayrı bir buzdolabı vardır. Elektrikli 2 gözlü ocak ve fırından başka bir de mikrodalga fırını mevcuttur. Bulaşık ve Çamaşır makinaları ile merkezi elektrikli süpürge sistemi teknenin konforunu tamamlayan cihazlardır.
Su arıtma cihazı (Watermaker) vardır. İklim kontrolü, ısıtma da yapabilen bir klima cihazı ve mazotla çalışan tekne tipi kaloriferle sağlanmaktadır.
Navigasyon cihazları : JRC 12 millik renkli radar, JRC renkli Balık bulucu (Echo Sounder)
JRC renkli GPS Chartplotter, Echopilot forward looking sonar cihazı, Cetrek marka otopilot,
VDO marka elektronik pusula ve menyetik pusulalar, Navtex cihazı, Sis düdüğü ve tehlike sinyallerini de içeren sabit megafon sistemi.

Komünikasyon cihazları : ICOM marka SSB telsizi, muhtelif markalarda 2 adet sabit ve 1 adet el VHF telsizleri
Uydu anteni bulunan 2 adet TV alıcısı, kaset ve disc çalabilen radyoyu eğlence cihazları olarak sayabiliriz.
Güvenlik sistemleri : Makine dairesine monte edilmiş yangın söndürme cihazı ve muhtelif, mobil yangın söndürme cihazları, duman dedektörleri, otomatik ve manuel sintine pompaları, Can yelek ve simitleri, can salı, 85 metre 10 luk zincir için elektrikli ırgat muhtelif tip ve ağırlıkta çıpalar, Bowtruster (Baş pervane)
Teknenin navigasyon kitaplığında, bütün Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i kapsayan kağıt ve elektronik haritalar, bu bölgelerle ilgili pilot kitapları ve ayrıca yapılacak bu yolculuk için temin edilmiş, Fransız , Alman, Hollanda navigasyona açık nehir ve su yollarına ait genel bilgi , pilotaj ve haritaları muhtevi 20 nin üzerinde kitap ve Tuna nehri harita ve pilotaj bilgilerini içeren 20 ciltlik bir yayının tamamı mevcuttur.

0 yorum: